vineri, 20 aprilie 2012

Obtinerea permisului de pescuit sportiv ANPA 2012

Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură(ANPA) a dat undă verde la eliberarea/vizarea permiselor de pescuit sportiv pentru anul 2012 şi la preschimbarea vechilor permise, cu noul model, de tip card.
Iată condiţiile pentru eliberarea acestor permise, taxele care trebuie achitate, precum şi locurile de unde pot fi ridicate, din întreaga ţară.
Permisele de pescuit recreativ-sportiv se eliberează/vizează nominal de ANPA, atât la persoane fizice cât şi la asociaţiile de pescari sportivi care deţin autorizaţii de pescuit recreativ/sportiv, prin structurile sale regionale.

Taxa anuală pentru eliberarea/vizarea permisului de pescuit sportiv este de 30 de RON. Pentru elevi şi studenţi taxa este de 10 RON. Pensionarii, veteranii de război şi persoanele cu handicap grav vor primi permisul gratuit.

Începând cu data de 07.02.2012 se poate depune la sediul ANPA, la filialele regionale şi la punctele de lucru din teritoriu şi documentaţia necesară pentru eliberarea noilor permise de pescuit de tip card.
De notat că, vechile permise de pescuit, eliberate în anul 2011, sunt valabile până la eliberarea permiselor de tip card, conform legislatiei în vigoare.

Posesorii permiselor de pescuit recreativ-sportiv pot practica pescuitul pe toate habitatele piscicole naturale, inclusiv pe Dunăre. Însă, pentru  porţiunile de graniţă de pe Dunăre este necesar şi Avizul de la Poliţia de Frontieră (PG-ul).
Pentru Delta Dunării, permisul de pescuit se eliberează de ARBDD- Tulcea, taxa fiind tot de 30 RON pe an. Turiştii trebuie să achite la intrarea în Deltă tarifele de acces în rezervaţie practicate de ARBDD:  5 lei /persoană/zi; 15 lei/persoană/săptămână; 30 lei/persoană/an, iar permisul de acces pentru autovehicule  este: 10 lei/autovehicul/zi; 100 lei autovehicul/an; 100 lei/ambarcaţiune/an, respectiv 20 lei/ambarcaţiune/sejur.


Pentru multe alte detalii accesati pagina noastra Facebook: topbalti.ro

luni, 2 aprilie 2012

Concurs de pescuit Lacul Padureni Ciurila 2012

Lacurile din comuna Ciurila au fost si vor ramane un loc placut pescuitului. Situate la distanta de 22km de Cluj Napoca, sunt in numar de 5-6 lacuri, cele mai cunoscute si deschise pescuitului sunt : Lacul Padureni, Lacul Sutu si Lacul Filea. Ele au fost enumerate in ordinea lor dinspre Turda.

Concurs de pescuit Lacul Padureni Ciurila 2012

La data de 28.04.2012, D-nul Revnic Cornel, proprietarul mai multor lacuri din Complexul Piscicol Ciurila, organizeaza pe Lacul Padureni, un concurs de pescuit in vederea promovarii lacului.

Concursul va fi organizat pe echipe de cate doi pescari, care vor pescui cu 4 bete, doua la pluta doua la plumb - organizatorul manifestandu-si dorinta ca un numar cat mai mare de pescari sa participe la acest eveniment, acesta fiind motivul pentru care la acest prim concurs organizat acolo se poate pescui in cele doua stiluri mai sus amintite.

Taxa de participare este 110 ron/persoana, 220 lei de echipa.
Se va pescui intre orele 09,00 si 17,00,.
Masa va fi asigurata de gazda evenimentului, dupa finalizarea concusului de pescuit.

Premiile vor fi in bani astfel : -
Locul 1 - 900 lei, cupa, diploma -
Locul 2 - 800 lei, cupa, diploma -
Locul 3 - 700 lei, cupa, diploma - ceea mai mare captura - 300 lei(se va premia persoana, nu echipa), cupa, diploma

Toti participantii vor primi diploma de participare.

Pentru cine nu stie, D-ul Revnic Cornel este unul din sponsorii echipei Avat Potaissa Turda, membrii acestei echipe urmand sa asigure albitrajul concursului.

Organizatorul s-a gandit la participarea a 30 de echipe, dar in functie de numarul solicitarilor pista poate fi extinsa.

Inscrierile se fac la nr. de telefon 0729008422 Melinda sau 0722586724 Cristina.

Va dorim fir intins !!! 

 Vizitati si pagina noastra Facebok : Topbalti.ro